Rasmus Møller JensenOpvokset med heste

Om Rasmus

Rasmus har været omgivet af heste hele sit liv. Han kommer af en familie, som spiller en stor rolle i det danske islændermiljø. Hans far, Poul Erik Jensen, var med til at starte instruktøruddannelsen i Danmark og har i mange år drevet Krogbækgaard på Læsø. I dag har Rasmus’ lillebror, Lasse Grønberg Jensen, overtaget driften. Rasmus’ andre to brødre arbejder også med heste, så denne interesse må siges at ligge til familien. Rasmus’ mor Lisa Møller Hansen, ejer og driver Nordjysk Ridecenter syd for Aalborg. Her er Rasmus vokset op, og her startede han sin karriere som hestetræner. Det var også på Nordjysk Ridecenter, han mødte Theresa Meldgaard, som han nu er gift med. Sammen har de to børn, Herdis (f. 2011) og Robert (f. 2013). I 2007 købte parret nabogården til Nordjysk Ridecenter. Flødalgaard er nu omdrejningspunktet for træningsstalden og hele hesteholdet. I november 2009 startede Rasmus rideudstyrsfirmaet Eques, som i dag er et af de mest succesfulde indenfor salg af sadler til islandske heste i Norden.

Rasmus har for en god ordens skyld taget en uddannelse som tømrer, men han har arbejdet med heste hele sit liv. Allerede som 16-årig rejste han til Island, hvor han arbejdede et år som hestetræner på Landbrugsskolen Hólar. Siden har han arbejdet fuldt tid som hestetræner i Danmark og deltaget i utallige stævner. Siden 1995 har han stort set været fast inventar på det danske landshold og vist cirka 400 heste til kåring.

Rasmus arbejder ud fra den overbevisning, at hesten først og frem-mest skal være godt tilpas og have lyst til at arbejde, ellers yder den ikke sit optimale. Derfor er det vigtigt at have realistiske forventninger til hesten og undgå at presse den til noget, den ikke har forudsætninger for. Rasmus stiller dog samtidig høje krav til sig selv. Han er altid fokuseret på at forbedre sig som rytter og synes aldrig selv, det han gør, er godt nok. Han holder altid øjne og øre åbne, så han kan lære af andre ryttere, og han får blandt andet inspiration og vejledning fra Guðmundur Björgvinsson, Fredrik Rydström og Eyjólfur Ísólfsson, som har været cheftræner på Hólar i over 15 år.

Selvom Rasmus er en sindig nordjyde, er han også et konkurrence-menneske, og hans store drøm er at blive verdensmester i 5-gang. Derudover er hans passion kåringshestene, og han håber, han kan vise mange af de allerbedste danskavlede heste på kåringsbanerne de kommende år.

image

Kåring

Kåringsfremstilling af din hest Read More
image

Ny instruktionsbog

Med bogen følger links til 5 instruktionsvideoer Read More
image

Tilridning & Træning

Heste tages i træning og tilridning. Read More
image

Sadler

EQUES sadler lavet på viden og erfaring. Read More
  • 1